سخنرانی آقای دکتر سید وحید عقیلی در دانشگاه اسلو نروژ

۲۰ اسفند ۱۳۹۴ | ۱۴:۳۲ کد : ۱۲۲۸۳ اخبار و رویدادها
دکتر عقیلی در کنفرانس افراطی‌گرایی و چالش‌های روزنامه‌نگاری دانشگاه اسلو نروژ مطرح کرد:
سخنرانی آقای دکتر سید وحید عقیلی در دانشگاه اسلو نروژ

غربی‌ها با برجسته‌سازی ماهرانه، انگاره‌های غیر واقعی از جهان اسلام عرضه کرده‌اند

انگاره‌سازی توسط غرب به افراطی‌گرایی منتج شده است.

رییس دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه با ارایه تحلیلی از انگاره‌های رسانه‌ای در غرب و شرق گفت: غربی‌ها با استفاده از چارچوب‌سازی  و نیز برجسته‌سازی بطور ماهرانه انگاره‌های غیر واقعی از جهان اسلام عرضه کرده‌اند.

دکتر سید وحید عقیلی که یکشنبه هفته جاری به دعوت رسمی دانشگاه اسلو به نروژ سفر کرده است امروز (چهارشنبه) در افتتاحیه کنفرانس «افراطی‌گرایی و چالش‌های روزنامه‌نگاری» با موضوع  «انگاره‌های رسانه‌ای در غرب و شرق، اسلام و افراطی‌گرایی» سخنرانی کرد.

وی به تلاش بی‌وقفه و برنامه‌ریزی شده غرب به خصوص ایالات متحده در انگاره‌سازی از دنیای اسلام به خصوص پس از واقعه یازده سپتامبر و حمله به افغانستان و عراق اشاره کرد و گفت: آن‌ها با استفاده از چارچوب‌سازی  و نیز برجسته‌سازی بطور ماهرانه انگاره‌های غیر واقعی از جهان اسلام عرضه کرده‌اند.

رییس دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه در این سخنرانی به مقاله خود که با استفاده از نشانه‌شناسی و تحلیل محتوای کیفی و کمی ۱۱ شماره مجله تایم امریکا به مناسبت ویژه نامه یازده سپتامبر انجام شده است اشاره کرد، گفت: نتایج این تحقیق گویای منتج شدن انگاره‌سازی توسط غرب به افراطی‌گرایی است.

دکتر نسترن خواجه نوری عضو هیات علمی و مدیر گروه فرهنگ و رسانه دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه نیز در این کنفرانس با موضوع <گفتمان مهاجرت

ورشد بیگانه هراسی در اروپا> سخنرانی کرد .

دکتر خواجه نوری در این سخنرانی با ارایه مقاله‌ای، به علل مهاجرت، آمار سازمان ملل متحد در این زمینه و تعریف علمی از بیگانه‌هراسی پرداخت و بر توجه به علایم و دلایل آن، رجوع به نظریه‌ای مرتبط از جمله نظریه وینز در مورد ابعاد آن و تعریف تعارض و تنش و سیر رو به وخامت گذاشتن این پدیده تاکید کرد. مدیر گروه فرهنگ و رسانه دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه ادامه داد: نقش حساس رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران و استفاده آنان از روزنامه‌نگاری پیشگیرانه و روزنامه‌نگاری تحقیقی در جلوگیری از ابعاد غیرانسانی این پدیده باید مورد توجه قرار گیرد. دکتر خواجه‌نوری همچنین بر اهمیت موضوع هشیاری فرهنگی و نقش آن در کاهش بیگانه‌هراسی که از جمله وظایف خطیر روزنامه نگاران است تاکید کرد. سخنرانی و ارایه مقاله از سوی دکتر سید وحید عقیلی و دکتر نسترن خواجه‌نوری با استقبال و تشویق شرکت کنندگان در این کنفرانس همراه بود و سپس به سوالات متعدد استادان، دانشجویان و روزنامه‌نگاران درباره مسایل مطروحه پاسخ دادند. دکتر عقیلی و دکتر خواجه‌نوری به دعوت رسمی دانشگاه اسلو نروژ یکشنبه هفته جاری به این کشور سفر کرده‌اند. این دو مسوول دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه همچنین در جریان این سفر روند اجرایی و عملیاتی موافقتنامه همکاری این دانشکده با دانشگاه اسلو نروژ را پیگیری و دنبال کردند.دکتر نسترن خواجه‌نوری عضو هیات علمی و مدیر گروه فرهنگ و رسانه دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه نیز در این کنفرانس با موضوع «گفتمان مهاجرت و رشد بیگانه‌هراسی در اروپا» سخنرانی کرد. وی در این سخنرانی با ارایه مقاله‌ای، به علل مهاجرت، آمار سازمان ملل متحد در این زمینه و تعریف علمی از بیگانه‌هراسی پرداخت و بر توجه به علایم و دلایل آن، رجوع به نظریه‌ای مرتبط از جمله نظریه وینز در مورد ابعاد آن و تعریف تعارض و تنش و سیر رو به وخامت گذاشتن این پدیده تاکید کرد. مدیر گروه فرهنگ و رسانه دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه ادامه داد: نقش حساس رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران و استفاده آنان از روزنامه‌نگاری پیشگیرانه و روزنامه‌نگاری تحقیقی در جلوگیری از ابعاد غیرانسانی این پدیده باید مورد توجه قرار گیرد. دکتر خواجه‌نوری همچنین بر اهمیت موضوع هشیاری فرهنگی و نقش آن در کاهش بیگانه‌هراسی که از جمله وظایف خطیر روزنامه نگاران است تاکید کرد. سخنرانی و ارایه مقاله از سوی دکتر سید وحید عقیلی و دکتر نسترن خواجه‌نوری با استقبال و تشویق شرکت کنندگان در این کنفرانس همراه بود و سپس به سوالات متعدد استادان، دانشجویان و روزنامه‌نگاران درباره مسایل مطروحه پاسخ دادند. دکتر عقیلی و دکتر خواجه‌نوری به دعوت رسمی دانشگاه اسلو نروژ یکشنبه هفته جاری به این کشور سفر کرده‌اند. این دو مسوول دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه همچنین در جریان این سفر روند اجرایی و عملیاتی موافقتنامه همکاری این دانشکده با دانشگاه اسلو نروژ را پیگیری و دنبال کردند.